PekkaNäränen

Kaikki blogit puheenaiheesta Sergei Lavrov

Finns don't want to be bullied, mr Lavrov

According to yesterday's Ilta-Sanomat, Russian foreign minister Lavrov compared the relationship of Finland and Russia to marriage, Russia being a wife. Nice, mr Lavrov, but the reality is more brutal.

Lavrov told in an interview in Rome that if you suspect your woman, you first shouldn't turn to media. He talked about gps-jamming of which Finland has accused Russia. Subconsciously Lavrov considered Russia being woman and Finland as man. What this is telling about Lavrov and Russia, only Lavrov knows but as a Finn and a male, I try to quess.  

- Venäjä ei ole Suomen puoliso eikä kumppani, Sergei Lavrov!

"Jos epäilet vaimoasi, et mene ensin mediaan", sanoi ulkoministeri Lavrov alentuvan indoktrinoivaan sävyyn ottaessaan esille Suomen syytöksen siitä, että Venäjä on häirinnyt gps-satelliittipaikannusjärjestelmää Lapissa. (Ilta-Sanomat 24.11.2018)   

дебилы

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoo, että lännen tie on kuljettu lopuun. Sergei sanoo näin vaikka hänellä ei ole antaa parempaakaan konseptia tilalle. Onko Venäjän toiminta ollut esimerkillistä? Voiko ilman uutta sanottavaa arvostella vanhaa?

Kun Venäjä ja Yhdysvallat kohtaavat: Lavrov & Kerry

(Media ja koko maailma arvuuttelee mitä tämä kaksikko saakaan aikaiseksi – polttopisteessä Syyria |1, Syyrian kansa ja ydinasesuurvaltojen roolit ja asemoituminen uudessa uljaassa maailmassa, joka sotiin, mutta ei haluaisi sotia – vaikka aina kuitenkin sotii sanottuaan ”ei enää koskaan” jälkeenkin)

Persutko johtavat Suomen ulko- ja puolustuspolitiikkaa?

# Tämä maanantai 06.06.16, ”Pedon päiväksikin” mainittu (Johanneksen ilmestyskirjaa vapaasti soveltaen, Ilm. 13:16–18), on ollut todella huikea uutispäivä. Perussuomalainen ulkoministeri Timo Soini tapasi nimittäin Moskovassa venäläisen kollegansa Sergei Lavrovin. Ja samana päivänä yli 200 amerikkalaissotilasta ”teki maihinnousun” Hangossa.

Persutko johtavat Suomen ulko- ja puolustuspolitiikkaa?

# Tämä maanantai 06.06.16, ”Pedon päiväksikin” mainittu (Johanneksen ilmestyskirjaa vapaasti soveltaen, Ilm. 13:16–18), on ollut todella huikea uutispäivä. Perussuomalainen ulkoministeri Timo Soini tapasi nimittäin Moskovassa venäläisen kollegansa Sergei Lavrovin. Ja samana päivänä yli 200 amerikkalaissotilasta ”teki maihinnousun” Hangossa.

Sergei Lavrov - sympaattinen ammattimies

Välillä tekee hyvää (niin kirjoittajille kuin lukijoille) laatia sellaista blogitekstiä, joka on selvässä ristiriidassa ns. yleisen käsityksen kanssa. Olen jo pitkään seurannut Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin työskentelyä ja voin todeta olevani fani. Kaikesta näkee ja kuulee, että kyse on rautaisesta ammattimiehestä, jolla on pitkä diplomaattikokemus sekä siihen liittyvää niin arvovaltaa kuin pokerinaamaa. 

Venäjänkielisiä uutisia – nyt jos koskaan

Yleisradiolla on mainio palvelu – venäjänkieliset uutiset televisiossa ja radiossa sekä internetsivut, jotka tavoittavat ihmiset missä tahansa. Törmäsin Suomessa tehtyihin venäjänkielisiin uutisiin Kirgisian Biškekissä marraskuussa, kun Helsingin yliopiston tutkijat esittelivät venäjäksi Suomessa syntynyttä kohua Finlandia-palkitun kirjailijan hallitusta suomineista mielipiteistä.

Esimerkki Venäjän puuttumisesta muiden maiden asioihin

Venäjän ulkoministeri puuttui  Saksan viranomaisten toimiin oletetussa "etelämaalaisten" tekemään saksalais-venäläisen perheen 13-vuotiaan tyttären sieppaus- ja raiskaustapaukseen. Lavrov syytti Saksan viranomaisten salanneen pitkään asian. Lavrovin lausunto aiheutti sen, että monissa Saksan kaupungissa järjestettiin viime viikonloppuna tämän takia mielenosoituksia,  jossa  Venäjän saksalaisten ja venäläistaustaisen saksalaisten rinnalla mukana oli äärioikeistolaisia ja Pegidan kannattajia.

Onko Suomi jo Kremlin ”taskussa”?

# Televisiossa näytettiin hiljattain presidentti Sauli Niinistöä, joka oli vakavissa tunnelmissa Raatteen tiellä.  Talvisotamuseo Raatteen portin maisemamonumenttiin on aseteltu kivi Suomussalmen taisteluissa 1939–40 kaatuneille sotilaille, joita oli noin 20 000. Isoja kivenlohkareita on paikalla 17 000.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä