PekkaNäränen

Perussuomalaisten tulevaisuus

Perussuomalaiset voivat nyt keskittyä olemaan yhden asian puolue maltillisten lähdettyä kesäkuussa. Puolueen elinkaari voi olla parikin vuosikymmentä ja kannatus heitellä 5-15 prosentin välillä. Hallitukseen sillä ei nykyisellä johdolla kuitenkaan tule olemaan mitään asiaa. Radikaali maahanmuuttovastaisuus, muukalaisvihamielisyys ja islamofobia saisivat siitä kuitenkin hyvän, nykyisellään melko vaarattoman purkautumistien, jos puolue pysyy kasassa.

 

Halla-aho on nyt "Mestari", mutta jos hän tekee kompromisseja esim. hallitusyhteistyötä tavoitellen, niin hänelle käy kuin Soinille, entisestä sankarista tuleekin sylkykuppi. Radikaalit lähtevät puolueesta aina vain jyrkempiin fraktioihin, joilla ei ole mitään poliittista vaikutusvaltaa, mutta jotka voivat turvautua tavoitteidensa saavuttamiseksi jopa väkivaltaan. Kaikesta huolimatta sivistyneenä humanistina ja länsimielisenä Naton kannattajana, joissakin asioissa jopa vapaamieliseksi tunnettuna, Halla-aho saattaa joutua hakauksiin venäjämielisten, läntisiä arvoja kammoksuvien perus-perussuomalaisten kanssa. Laura Huhtasaaren kannattajissa on porukkaa, joiden mielipiteitä ja maailmankuvaa luulisi Halla-ahonkin oudoksuvan.

 

Muutkin puolueet, ehkä vihreitä ja vasemmistoliittoa lukuunottamatta, ovat havahtuneet nykyisen maahanmuuttopolitiikan  ongelmiin ja reivaavat kurssia tiukemmaksi. Se saattaa tulla viemään pohjaa PS:n kannatukselta ja puolue voi joutua jyrkentämään tämän vuoksi agendaansa. Aika näyttää.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Outoa, että Halla-Aho ei vaihtanut samaan ryhmään kuin AfD,Ukip ja Sverigedemokraterna EU-parlamentissa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Tuskimpa mikään puolue on teidän ja minun määrättävissä toiminnoistaan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
    "Muutkin puolueet, ehkä vihreitä ja vasemmistoliittoa lukuunottamatta, ovat havahtuneet nykyisen maahanmuuttopolitiikan ongelmiin ja reivaavat kurssia tiukemmaksi. Se saattaa tulla viemään pohjaa PS:n kannatukselta ja puolue voi joutua jyrkentämään tämän vuoksi agendaansa."

Jos näin onnellisesti kävisi, niin tri Halla-aho ja nuivat persut olisivat onnistuneet tavoitteessaan.

Ei Vihreitäkään enää tarvittaisi ympäristöpuolueena, järkevät ajatukset on jo omittu muissa puolueissa. Ne tyhmimmät ovat jääneet jäljelle.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Harri, on totta, että muissakin puolueissa on herännyt kritiikkiä maahanmuuttoaaltoa kohtaan. Radikaalein osa perussuomalaisista on kuitenkin solvaavalla retoriikallaan vaikeuttanut asiallista maahanmuuttokeskustelua ja voi olla, että muualla on siksi jopa arasteltu olla maahanmuuttokriittisiä. Vaikka kovaa retoriikkaa on esiintynyt toisellakin puolella, ovat esim. Puheenvuorossa jyrkimpiä äänenpainoja mielestäni käyttäneet maahanmuuttovastaiset (puhumattakaan muualla tapahtuvasta anonyymistä kirjoittelusta). Asioista keskustelu on hankalaa, kun kumpikin osapuoli tuntuu jämähtäneen poteroihinsa. Tätä ei ehkä olisi tapahtunut, jos maahanmuuttokriittisyys olisi koettu asialliseksi, rakentavaksi puheeksi "suvakkien" keskuudessa ja päinvastoin maahanmuuttomyönteisyys "rajakkien" keskuudessa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
    "Asioista keskustelu on hankalaa, kun kumpikin osapuoli tuntuu jämähtäneen poteroihinsa. "

Se on todella valitettavaa. Järkiargumentit kansantalouden kantokyvystä tai kansalaisten turvallisuudesta eivät mene perille ennen, kuin tilanne on karannut käsistä.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Taitaa olla syytä lisätä, ettei Halla-aho toki ole nykyisenkään PS:n ainoa länsimielinen. Natonkin kannattajia varmaan löytyy jokunen hänen lisäkseen ja toki monet Natoa vastustavatkin ovat isänmaallisia ja suhtautuvat epäillen Venäjään. Mutta sitten näyttää olevan aika paljon niitä, joille länsieurooppalaisuus on peikko ja autoritaarinen ja ahdasmielinen Venäjä seurattava esikuva.

Perussuomalaisista lähteneistä Niinistö, Terho ja Lindström ovat mielestäni isänmaallisia järkimiehiä ja Niinistö yksi parhaista puolustusministereistämme. Harmi PS:n kannalta, että lähtivät.

Toimituksen poiminnat